[ Om Micke P. | Om Mickes Älskling | Om Mickes Ex ]

Om Micke P.

Micke föddes 1975 och växte upp i Hudiksvall, i de vackra hälsingeskogarna. Han har alltid varit en tekniskt intresserad kille och läste "Teknik för alla" som fritt val i högstadiet. Hans favoritsyssla var att löda elektroniska komponenter, som spionmikrofoner och radiosändare.

I gymnasiet 1991-1994 läste Micke "Treårig Teknisk Linje" på Hudiksvalls Gymnasieskola (heter nu Bromangymnasiet). I trean valde Micke att läsa kemigrenen, då han gillar reaktioner som spottar, fräser och exploderar.

Lumpen 1994-1995 gjorde Micke i Sollefteå, utanför Sundsvall, som gruppbefäl i Trafikpluton. Det var som Militärpolis, fast med befogenhet inriktad på väg, d.v.s. att se till att fordon som kan skapa kaos på vägar flyttas. Både under övning och i ofred. Bästa minnet är från orienteringstävlingen O-ringen som 1994 hölls i Örnsköldsvik, där Mickes pluton skötte trafiken tillsammans med lokalpolisen. Vilken sommar! Då var det varmt!

Micke pluggade vidare 1995-2000 på Umeå Universitet. Där läste han civilingenjörsprogrammet "Teknisk Naturvetenskaplig Kemi" (TNK). Det liknar "Kemiteknik" på KTH och Chalmers men skiljer sig genom att man i Umeå har större tyngdpunkt på kemin och matematiken i kemiteknik. Dessa studenter får alltså större förståelse för hur kemin fungerar och lite färre timmar av design av rör och pumpar. Detta gör TNK-studenter unika!

Mickes examensarbete 1999-2000 gjorde han på SCA Graphic Research i Sundsvall. Arbetet gick ut på två saker: Dels att undersöka hur tryckbarheten av papper påverkas av olika recepturer av bestrykningssmeten vid pappertillverkning och dels att undersöka om resultaten från en ny mätutrustning för mätning av tryckbarhet (ISIT) kan översättas till resultat från konventionella instrument (t.ex. Prüfbau). Micke lyckades hitta flera komponenter som påverkar tryckbarheten och ett matematiskt samband för de olika mätinstrumenten! Bra jobbat!

Micke återvände till Umeå universitet år 2000 för att avsluta studierna. Han valde att studera till en bred profil inriktad på Processanalytisk kemi, Processkemometri, Polymerkemi samt Teknisk organisk kemi och Teknisk oorganisk kemi, där ordet "Teknisk" står för fullskalevolymer i fabrikstillverkning, inte milliliter i labbskala. Micke valde en så bred inriktning, då han inte visste vad han ville jobba med då. Bättre att ha fler ben att stå på, än att falla pladask, menade han!

Micke tog examen den 15 september 2000 och flyttade hem till sina föräldrar i Hudiksvall. Micke såg fram emot en välförtjänt semester, efter att ha blivit studietrött. Men efter tre dagar ringde personalchefen från Iggesund Paperboard (där Micke hade sommarjobbat varenda år sedan 1995) och ville att han skulle börja och jobba hos dem. "När då?", undrade Micke. "Nu på måndag, men helst tidigare!", sade hon. Micke blev paff men accepterade hennes förslag. Sedan 2001 jobbar och bor Micke i Göteborg. Hur detta gick till kan man läsa på hans karriär-sajt:

cv.mickep.se
(kommer snart)

Sidan uppdaterad senast: